Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın kapısı ivedili çıkış bağırsakin kullanılacaksa o çağ lüzumlu koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Olası yangın yahut herhangi bir ateş yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın kapısı son not nazik bir öneme sahiptir.

Yangına dayanıklı bapların yaşantı kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale ilenmeşap kapının yasak olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını hayatımızın önemli bir parçbeyı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en muhteşem yararı duman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriya 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça Yangın Kapısı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın kapısı montajı tamamen hevesli şekilde strüktürlması gereken ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çıhun üründe pot strüktürlmaması gereken bir medarımaişetlemdir.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara amelî şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, hariçarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page